Download Joomla by Host Reviews

Rekisteriseloste

Suomen henkilötietolaki 10§

Lue rekisteriseloste huolellisesti ennenkuin käytät Mielentaide ry:n verkkosivuja. Tämä rekisteriseloste sisältää Mielenpurkupaja -keskustelufoorumin, mielentaide.fi -sivuton palvelut sekä Mielentaide ry:n jäsenrekisteriin.

Rekisteröitymällä Mielentaide ry:n verkkopalveluihin tai käyttämällä palveluita, hyväksyt tämän rekisteriselosteen mukaiset ehdot ja annat Mielentaide ry:lle yksiselitteisen suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tässä rekisteriselosteessa kerrotulla tavalla. Jos et hyväksy henkilötietojesi käsittelyä tässä rekisteriselosteessa kerrotulla tavalla, älä rekisteröidy tai kirjaudu tai käytä Mielentaide ry:n verkkopalveluita.

Jos olet alle 15 - 17 vuotias, pyydä laillista huoltajaasi rekisteröitymään palveluihimme puolestasi.

Mielentaide ry pidättää oikeuden muuttaa tätä rekisteriselostetta, jolloin muutoksista ilmoitetaan Mielentaide ry:n sivujen kautta tai sähköpostitse. Vastaat itse omien yhteystietojesi pitämisestä ajantasalla. Muutosilmoituksen saatuasi, sinun katsotaan hyväksyneen muutokset, jos jatkat palvelun käyttöä.

 

  1. REKISTERINPITÄJÄ

    Mielentaide ry
    Rekisterinumero: 193.931
    Sähköposti: mielentaide[@]mielentaide.fi

    Verkkopalveluiden tietoturvavastaavana: Järjestelmän Ylläpito system_admin[@]mielentaide.fi

  2. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

    Mielentaide ry:n verkkopalveluissa kysyttävien henkilötietojen käyttötarkoitus on käyttäjien hallinta ja ylläpito, johon kuuluu myös käyttäjien tunnistettavuus palveluun kirjautuessa käytettävissä olevan verkkosovelluksen suhteen sekä Mielentaide ry:n jäsenten erottautuminen muista käyttäjistä. Sähköpostitietoja käytetään palvelun kautta lähetettäviin joukkopostituksiin, joiden tarkoituksena on tiedottaa keskustelupalstaan liittyvistä asioista sekä Mielentaide ry:n toimintatiedotteita. Verkkopalvelut tallentavat myös käyttäjiensä IP-osoitteet, joiden käyttötarkoitus on tietoturvan ylläpito. Käyttäjien henkilötiedot ovat ainoastaan palvelun ylläpitohenkilöstön nähtävissä ellei käyttäjä ole itse hyväksynyt henkilötietojen näkymistä omien profiili asetustensa kautta.  

    Mielentaide ry pitää jäsenistään yhdistyslain vaatimaa jäsenrekisteriä, jonka käyttötarkoitus on jäsenyyden hallinta ja edunvalvonta yhdistyksessä. Jäsenrekisterin sähköposti ja postiosoite tietoja käytetään jäsenkirjeiden lähettämiseen. Puhelinnumeron käyttötarkoitus on jäsenen saavutettavuus yhdistyksen tapahtumiin liittyen sekä jäsenasioiden hoito.

  3. TARKEMPI KUVAUS REKISTERÖITÄVISTÄ HENKILÖTIEDOISTA

    Järjestelmä
    tallentaa rekisteröitymisen yhteydessä oman nimen, sähköpostiosoitteen sekä vapaavalintaisen käyttäjätunnuksen. Rekisteröityminen suoritetaan joko foorumin tai Kirjaudu sisään/ulos valikkolinkin kautta. 

    Mielentaide.fi sivustosta voi tilata uutiskirjeen, jolloin järjestelmä tallentaa tilaajan nimen ja sähköpostiosoitteen. Järjestelmään tallennetaan myös jäsenluotteloon seuraavia tietoja: Nimi, jäsenluokka/asema, kotikaupunki ja lääni sekä joitakin ylimääräisiä tietoja, kuten kotisivuosoitteet. Jäsenluettelon näkevät ainoastaan jäsenet, joilla kirjautuessaan on pääsy Jäsenille valikkoon, mistä löytyy jäsenille tarpeellisia palveluita. Sivustolla on myös "yhteydenotto" ja "palautelomakkeet, joiden tietoja käytetään kyseessa olvien asioiden käsittelyä varten.

    Mielentaide ry:n jäseneksi haetaan Hae jäseneksi valikkolinkin kautta löytyvällä lomakkeella, jossa kysytään seuraavat henkilötiedot:
    Etu- ja sukunimi, katuosoite, postinumero ja -paikka, puhelinnumero, syntymäaika, sähköpostiosoite ja vapaaehtoisina tietoina kotisivujen osoite sekä lisätietoja kenttä, jossa voidaan ilmoittaa erityisruokavalio tai taidesuuntaus tai muuta.  Jäsenhakulomake lähettää tiedot jäsenrekisterinpitäjälle, joka tallentaa tiedot jäsenrekisteriin, jossa käytetään Jäseri -ohjelmaa.

  4. TIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAINEN LUOVUTTAMINEN KOLMANSILLE OSAPUOLILLE

    Mielentaide ry:n verkkopalveluiden tietoja ei säännönmukaisesti luovuteta kolmansille osapuolille.

    Mielentaide ry:n jäsenrekisteritietoja luovutetaan ainoastaan Mielenterveyden Keskusliitton jäsenrekisteriin. Tällöin luovutettavia tietoja ovat jäsenen nimi ja postiosoite.  

    Mitään tietoja (verkkopalvelut ja jäsenrekisteri) ei luovuteta suoramarkkinointiin.

  5. TIETOJEN OIKEELLISUUS

    Palveluiden käyttäjä vastaa itse antamiensa tietojen oikeellisuudesta. Mielentaide ry:n tekninen ylläpito tarkistaa säännöllisesti sähköpostiosoitteiden toiminnan ja mikäli havaitaan toimimaton sähköpostiosoite, on käyttäjän välittömästi siitä ilmoituksen saatuaan korjattava sähköpostiosoite toimivaksi. Mikäli toimimattoman sähköpostin omistamaa käyttäjää ei tavoiteta tai hän ei noteeraa teknisen ylläpitäjän lähettämää sähköpostin korjauspyyntöä 30vrk aikana, poistetaan hänet ehdoitta palvelusta.

    Jäsenrekisteritiedot tallennetaan jäsenen antamien tietojen mukaan, joten hän vastaa tietojen ajantasalla pitämisestä ilmottamalla yhdistykselle muuttuneet tiedot, mikäli sellaisia tulee.

  6. HENKILÖTIETOJA SISÄLTÄVÄN REKISTERIN SUOJAUS

    Mielentaide ry:n verkkopalveluihin voi kirjautua ainoastaan henkilökohtaisella käyttäjätunnuksellaan ja salasanalla. Käyttäjätunnuksiin liittyvät salasanat säilytetään palvelimella olevassa tietokannassa kryptatussa muodossa, josta niitä ei saa selkokieliseen muotoon kukaan. Verkkopalveluihin tallennettujen tietojen käyttöoikeus on ainoastaan henkilöillä, joiden on voitava käsitellä tietoja työtehtäviensä suorittamiseksi palvelun käyttäjä ylläpitoon ja tekniseen ylläpitoon liittyen. Verkkopalvelut suojataan pitämällä tietoturvapäivitykset ajantasalla sekä lisäksi käytetään tarvittavia tietoturvasuojaohjelmia.

    Mielentaide ry:n jäsenrekisteri voi olla 2:n eri hallituksen valtuuttaman vastuuhenkilön tietokeelle tallennettuna sekä lisäksi varmuuskopioituna. Jäsenrekisterin hoitajilla tulee olla se tietokone, jolla jäsenrekisteriä pidetään, suojattu viimeisimpien tietoturvapäivitysten mukaisella tietoturvaohjelmalla.  

    Kaikissa Mielentaide ry:n tietorekisterien käsittelyssä noudatetaan Suomen henkilötietolain 33§ mukaista vaitiolovelvollisuutta, joka kuuluu näin:

    Joka henkilötietojen käsittelyyn liittyviä toimenpiteitä tehdessään on saanut tietää jotakin toisen henkilön ominaisuuksista, henkilökohtaisista oloista tai taloudellisesta asemasta, ei saa tämän lain vastaisesti sivullisille näin ilmaista saamiaan tietoja.

    Mielentaide ry suhtautuu erittäin tarkasti jäsenrekisterietojen salassapitoon, jossa tietoja ei luovuteta rekisteristä ilman jäsenen lupaa ulkopuoliseen käyttöön. 

  7. LISÄTIETOJA

    Jos sinua arveluttaa jokin henkilötietojen säilytykseen tai luottamuksellisena pysymiseen, ole hyvä ja ota yhteyttä joko verkkopalveluiden tietoturvavastaavana olevaan Järjestelmän Ylläpitoon tai Mielentaide ry:lle mielentaide[@]mielentaide.fi, jos asia koskee jäseneksi hakua. Järjestelmän Ylläpidon käyttäjätunnus sivustolla on System Admin.

Osumia: 4561