Mielentaide ry tiedottaa

Viimeksi päivitetty: 05.07.2019

30.6.2019

- Paluu juurille - Taivas ja Maa tuplanäyttely huhtikuussa avaa upean 15v juhlavuoden näyttelyt. Näyttelyä suunnitellaan järjestettävän Helsingissä II-osaisena tuplanäyttelynä siellä, mistä Mielentaide ry sai alkunsa. "Taidetta Maan ja Taivaan -väliltä" on yhdistyksen slogan, joka tässä näyttelyssä on tarkoitus viipaloida siten, että ei haeta taidetta "väliltä", vaan äärirajoilta Taivas ja Maa, jotka taiteilijan tulee pystyä maalauksellaan kuvaamaan erikseen. Taivaan kuvaamiseen haetaan hengellistä teemaa, jolloin maa-aihe voidaan kuvata vapaammin. Näyttelyhaku syys- ja lokakuun aikana.

- Jyväskylän jäsenmiittiin 3.8.2019 Rosso Kirkkopuistossa on ilmoittautunut 5 jäsentä (4 Helsingistä ja 1 Tampereelta). Jäsentapaaminen järjestettiin alun perin Keski-Suomen jäsenille mutta päätettiin avata valtakunnallisesti muillekin jäsenille, jotta tapahtumaan saadaan osallistujia. Ravintola on koiraystävällinen ja ennalta on tehty pöytävaraus 10 ihmiselle + yhdelle koiralle. Kaikki 1.8.2019 saakka Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ilmoittautuneet jäsenet huomioidaan, sillä pöytävaraus vahvistetaan tapahtumaa edeltävänä päivänä. Jäsenillä on 10€ ateriatuki.

- Mielentaide ry on kesätaulla heinäkuun ajan. Sähköisiä jäsenhakuja otetaan vastaan, joskin liittymisjäsenmaksusta laskutetaan vasta elokuussa postitettavalla laskulla. Kesätauon aikana jäseniä palvelee salainen Facebook-ryhmä Mielentaide.

Mielentaide ry toivottaa mukavaa kesää kaikille!

18.6.2019

- Parhaillaan Tampereella Metson kirjastossa käynnissä oleva Mielentaide ry vuosinäyttely on riemastuttanut kahta näyttelyn taiteilijaa, joista eniten ensikertalaista 2019 jäseneksi liittynyttä taiteilija Mari Asikkalaa, jonka teos Ritual of Moth sai Myyty-tarran eilen 17.6.2019. Mari ei ole koskaan aiemmin osallistunut näyttelyihin - ei edes yksityiseen.

- Jyväskylässä on toiseksi eniten jäseniä Helsingin pitäessä ykkössijaa. Harmillista vaan on se, että Jyväskylään ei löydy osallistumishalukkuutta järjestettäviin tapahtumiin eikä sieltä ole löytynyt vapaaehtoista koordinoimaan alueen toimintaa. Helsingistä käsin on mahdotonta saada alueellista toimintaa sinne. Jyväskylään järjestetään lauantaina 3.8.2019 jäsenmiitti ruokailuravintolaan, jossa jäsenillä on 10€ ateriatuki käytössään (jolloin jäsen maksaa tilaamansa aterian hinnasta erotuksen, joka siitä jää kympin jälkeen jäljelle). Neste Rallin takia ravintolaan ei oteta pöytävarauksia ennakkoon, kuin ainoastaan ennen heinäkuun puolta väliä mutta yhdistyksen ollessa heinäkuun kesätauolla, on pöytävaraus tehtävä kesäkuun aikana. Kun ilmoittautumisaikaa on vielä viikon 26 puoleen väliin, on ilmoittautuneina ainoastaan 4 hallitusjäsentä Helsingistä. Tämä kertoo kaiken ongelmista löytää Jyväskylän toimintaan osallistujamielenkiintoa. Tapahtumasta lisätietoa Tapahtumat -kalenterista

- 15-vuotta juhlanäyttely Riihimäellä virallinen taiteilijahaku alkaa 1.11.2019 mutta tällä hetkellä on alustavasti jo hakulistalla 6 taiteilijaa. Tavoitteena on saada 80% yhdistyksen taiteilijoista näyttelyyn mukaan, mikä tarkoittaisi nykytilastossa 16 taiteilijaa. Näyttelyyn tulemme hakemaan seinäteosten lisäksi veistoksia ja patsaita, keramiikkaa, kirjoja sekä erilaista sekataidetta. Näyttelyyn pääsy edellyttää Mielentaide ry jäsenyyttä.

- Yhdistykseltä on vuosien saatossa kadonnut jäsenet, joiden kiinnostuksen kohteina ovat erilaisten kädentaitotuotteiden valmistaminen, josta syystä yhdistys ei ole voinut järjestää pientuotemyyjäisiä jäsenilleen. Pientuotemyyjäiset ovat yleensä päivätapahtuma jossain kauppakeskuksessa, jossa myydään alle 50€ hintaisia itsevalmistettuja pientuotteita, kuten koruja, onnittelukortteja, neuleita, pientaidetta, erilaista hyötytuotetta jne. Myyjäisistä jäsen saa 90% tuoton, josta siis 10% jää yhdistykselle + lisäksi osallistuvia jäseniä voidaan pyytää luomaan yhdessä yhdistyksen omia myyntituotteita yhdistyksen toiminnan tukemiseksi. Myyjäiset ei ole tarkoitettu kuitenkaan kaupalliseen tuottoon tähdäten, vaan kyse on enempi luovasta harrastetoiminnasta mielenterveyden ylläpitäjäksi.

- Yhdistyksen uudestaan ylimääräisessä kokouksessa valittu hallitus tiivistää yhteistyötään jäsenten kanssa sekä lisäksi tiivistää työskentelyään. Uusi puheenjohtaja kutsuu hallituksen koolle kuukauden välein kesäaikana ulkoilmaan (luontoon) ja kokousten oheen otetaan luova työskentely, kuten 30.6 kokous pidetään Helsingin Keskuspuistossa käsien luodessa savea samalla suun puhuessa. Kokouksista tehdään mielenkiintoisia ja rentoja. Hallitus ottaa kokonaisuudessaan osaa alueellisiin jäsentapahtumiin voidakseen tutustua jäsenten kanssa. Hallituksen kokouksista tiedotetaan myös julkisesti Tapahtumat -kalenterissa.

Tuoreet uutiset keskitetysti - Tilaa uutiskirje