Download Joomla by Host Reviews

Mielentaide ry tiedottaa

Viimeksi päivitetty: 09.10.2018

Päivityksiä 9.10.2018:

Mielentaide ry sivustoa huolletaan viikolla 41. Huolto saattaa aiheuttaa sivujen käytössä näkyviä haittoja, kuten lomakkeiden puuttumisia. Palaute ja jäsenhakulomake ovat 9. - 11.10.2018 poissa käytöstä; olethan kärsivällinen ja tulet parin päivän päästä uudelleen, jos olet hakemassa jäseneksi. Pahoittelemme mahdollisesti haitasta.

 

Päivityksiä 18.9.2018:

- 15-vuotta juhlanäyttely 2020 on Riihimäellä.
Näyttelyyn saataneen sopimaan 40 - 60 teosta, joista osalle erillinen kiinteä vitriininäyttely. Erityisen juhlavat avajaiset ovat keskiviikkona 3.6.2020 klo 16:30 - 18:30 kutsuvierastilaisuutena. Kiinteän taiteen lisäksi Mielentaide esittää avajaisissa myös ilmaisutaiteellista toimintaa, kuten laulu- ja musiikkiesityksiä. Lisäksi esille pyritään saamaan myös algoritmista taidetta. Lisätietiedot täältä

- Mielentaidetta Tampereella näyttely 2019 odottaa vielä vahvistusta.
Olemme hakeneet näyttelypaikaksi Tampereen pääkirjasto Metson näyttelytilaa joko kesäkuulle tai kakkosvaihtoehdoksi syyskuulle, jotka kummatkin ovat 3 viikon jaksoja. Näyttelyyn mahtuisi arviolta 22 keskikoista (50 x 70) seinäteosta. Avajaisia näyttelyyn ei järjestetä. Mielentaiteella on joitakin jäseniä Tampereella mutta ei juurikaan taiteilevia jäseniä, joita toivotaankin lisää, jotta myös paikallinen jäsentaide saadaan edustettua.

- 2019 suunnitteilla yhteislauluryhmät jäsentoiminta-alueille Keski-Suomi ja Uusimaa.
Erilliset lauluryhmät harjoittelisivat tavoitteinaan 3.6.2020 juhlaesiintyminen Riihimäellä 15-vuotta juhlanäyttelyn avajaisissa. Tarkoituksena on harjoittaa kahta erillistä lauluryhmään, joihin molempiin hankitaan ammattitaitoinen skoutsi, jotka ryhmä tapaisi joko 1,5kk tai 2kk välein harjoitellen välit itsenäisesti. Keski-Suomen osalta Jyväskylässä ja Uusimaan osalta Helsinki/Vantaa toimivat harjoittelutapaamisten paikkoina. Mukaan pääsee laulamista harrastaneet jäseniksi hakeneet ja lisäksi skoutsiksi voi hakea myös osoittamalla tiedustelut toiminnanjohtajalle.

 

Päivityksiä 17.6.2018:

- Erikoinen roskapostimerkkaus aiheutti ongelmia touko- ja kesäkuussa uutis- ja jäsenkirjeisiimme.
Alkuun gmail sähköpostipalvelut ja lopulta muutkin, merkkasivat spam -merkinnällä Mielentaide ry osoitteiden lähettämät uutis- ja jäsenkirjeet. Mielentaide ry:n uutiskirjeet ja jäsenkirjeiden käyttäjät ovat tietoisina itse hyväksyneet kyseiset tiedotteet, jolloin ne eivät ole roskapostia. Järjestelmän ylläpito yhdessä palvelinoperaattorin kanssa asetti eräänlaisen lisämerkinnän posteihimme liittyen, joka mm. estää roskapostittajia "kaappaamasta" osoitteitamme omaan käyttöönsä ja samalla merkintä identifioi postit siten, että sähköpostipalvelimet eivät tee spam merkkauksia.

Toiminnanjohtaja arvioi, että yhdistyksen toimintaan tuli merkittävä haitta, kun esim. vapaaehtoishaut ja Joutsan leiri-ilmoitukset eivät menneet perille.

- Yhdistykselle on varmistunut Riihimäelle näyttely 1. - 30.6.2020.
Kyseessä on yhdistyksen 15-vuotta juhlanäyttely, jonka avataan erityisen juhlavasti 3.6.2020 syntymäpäiväjuhlallisuuksin. Avajaisissa esiintyy yhdistyksen omia ilmaisutaiteen harrastajia. Näyttelyyn mahtuu 40 - 60 teosta, johon mahdollista myös lattialle veistoksia / patsaita. Samaan aikaan erillinen lukittu vitriininäyttely.

- Mielentaidetta Tampereella 2019 -näyttelyä on haettu kesä- tai syyskuulle. Kyseessä pienempi näyttely, johon mahtuu 1-2 teosta / taiteilija.

- Joutsan leirille mahtuisi vielä mukaan 4. - 5.8.2018. Tusina jäseniä on ilmoittautunut ja vielä muutama osallistuja mahtuu mukaan. Jäsenille järjestyi 4.8 klo 11:30 - 14 Helsinki - Joutsa ja 5.8 Leivonmäki - Helsinki 17:55 - 21:30 bussiliput, jotka sisältyy 20€ osallistumismaksuun. Ulkopuolisille "ei-jäsenille" osallistumismaksu on 30€ (johon ei sisälly matkakuluja) ja lisäksi on tarjolla leiritarjouspaketti, johon sisältyy myös Mielentaiteen jäseneksi liittyminen hintaan 40€.

Jäsenille tai liittyville jäsenille, jotka leirille osallistuu suunnalta Helsinki - Lahti, toiminnanjohtaja viikon 25 aika saattaa saada bussiliput vielä, joskin edulliset liput ovat vähissä. Paikalle saat toki tulla omalla autollakin ja jos saat houkuteltua leirille kaverin tai kaks, lupaa toiminnanjohtaja kimppakyytitukea, jos vielä autat leiripaikan lyhkäisissä liityntäkuljetuksissa.

Yhdistys toivottaa kaikille hyvää juhannusta ja kesän aikaa, sillä heinäkuun olemme kiinni. Voimia ja pidä huolta itsestäsi ja läheisistäsi / ystävistäsi <3 .   


EU tietosuoja-asetus astuu voimaan 25.5.2018

EU tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR) astuu voimaan yhteisesti koko europan unionin alueella 25.5.2018. Mielentaide ry:n osalta henkilö-ja rekisteritietojen käsittelyyn ei tule mitään uutta, vaan näkyvin muutos löytyy rekisteriselosteestamme, johon on ollut pakko lisätä enemmän tietoa, josta selviää tallennetun tiedon luonne ja käyttötarkoitus yms. Tieto päivitetystä rekisteriselosteesta sekä rekisteritiedon sisältö lähetetään sähköpostitse kaikille rekisteröidyille.

Toimintaa Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä

Jyväskylässä 27.4.18 lounasmiittiin ravintola Vesilinnassa osallistui 5 Keski-Suomen alueen jäsentä ja alueellisen jäsentoiminnan jatkoa jäsenten kesken on suunniteltu.

Ekspressiiviseen taideterapiaan tutustutaan 19.-20.5.18 Helsingissä. 19.5 klo 15-19 on maalaustyöpaja ja 20.5 on savityöpaja. Pajat toteutetaan opiskelijatyönä yhteistyössä Inartes Instituutin kanssa.

Tampereen jäsenmiitti 23.5.18 klo 17 kokoaan Pirkanmaan jäsenet yhteen.

29.5.18 Mielentaide ry täyttää 13 vuotta. Jäsenet ovat voineet toivoa tapahtumapäivälle toimintaa.

Stadin kulttisdallailu alkaa kesällä Helsingissä. Kyseessä on "kauneinta stadia kävellen palaset 1-5", joissa kussakin palasessa tutustutaan siihen osaa Helsinkiä, jonka olemassaolo ei itse paikallisetkaan ole tajunneet. Kävellään lyhyesti ja jo ensimmäinen palanen on vain noin 200m pitkä. 1. palasessa tutustumme Linnunlauluun, jossa vierailemme sen huviloissa, kahviloissa ja terasseilla. Käydään mm. Sinisessä huvilassa maistelemassa mukillinen variksenmarjamehua. Päätetään dallailu Tarja Halosen puistoon. 2. palanen dallaillaan Pikkisaarien ja Tamminiemen alueella, kolmas Mustikkamaalla ja neljäs Pihlajasaarilla. Dallailu on tarkoitettu avoimeksi ryhmäksi Mielentaide ry:n jäsenille, joille tarjotaan kahvio tai ravintolatuotteita. Kulttisdallailussa ei hyväksytä mukaan lenkkareissa ja verkkareissa vaan normi säänmukainen asu. Kyse ei ole kuntoilusta vaan nautinnollisesti kulttuurihistoriallisesta kävelystä.

Joutsan leiri 4.-5.8.2018 kokoaa Keski-Suomeen valtakunnallisesti jäseniä

Lauantaina 4.8 majoitutaan Vaihelan tilalle, jossa erilaista ohjelmaa, kuten ruokailua, laulamista, yhteisöllisiä pelejä, ulkoilua ja saunomista.
Sunnuntaina 5.8 yhteistyössä Leivonmäen Kansallispuiston ystävät ry:n kanssa tehdään kansallispuistoon retki, jossa ohjelmallinen evästely nuotion äärellä. Ruokana muun muassa kasviskeittoa, juustosämpylöitä, pullaa ja kahvia / teetä. Ruuan on itse valmistanut yhteistyössä oleva "Maahisen muki & Mela". Leiri on tarkoitettu Mielentaide ry jäsenille ja osallistumismaksu on 20€/jäsen ja 30€/jäsenpariskunta. Osallistumismaksu sisältää majoituksen, ohjelman, ateriat ja kuljetukset tapahtumapaikkojen välillä. Leirin ilmoittautuminen on käynnissä ja päättyy kesäkuulle. Mukaan mahtuu 19 osallistujaa ja tällä hetkellä on varattu jo 9 paikkaa.

Lisätietoja katso tapahtumat kalenteri


 Haussa olevat vapaaehtoistehtävät

Kimppakuski / leiriavustaja 4.-5.8.2018
Haemme ajokortin ja ajoneuvon omaavaa avuksi kuljettamaan Lahden Matkakeskukselle kokoontuvia Joutsan jäsenleirin osallistujia leirikohteisiin (polttoainekorvaukset ja leirille osallistuminen).
Haemme 1-2 leiriavustajaa, jonka tehtävät ovat: keittiötehtävät, siivous ja leiritarvikkeiden roudaaminen.

Yhdistysassistentti: toiminnanjohtajan puuhakas avustaja erilaisissa tehtävissä. Henkilöauton ajokortin ja oman auton omistaminen suotavaa. Ennakkoluuloton ja reipas asennoituminen erilaisiin tehtäviin ja ihmisiin tarpeen. Omaksuu helposti uusiakin tehtäviä ja on näppärä käsistään. Fyysisyydessä riittää, että jaksaa roudata tavaroita leirin tai tapahtuman tarpeisiin liittyen. Osaa tarvittaessa laittaa kahvipöydän tarpeet esille. Monipuolisuus = “joka paikan höylä” pärjää tehtävässä parhaiten.

Tehtäviin haku: lähetä toiminnanjohtajalle kirjallinen haku sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse osoitteella: Mielentaide ry, Toiminnanjohtaja, Lähdepolku 22, 00660 Helsinki. Hakemuksiin toivotaan hakijan kuvaa tai linkkiä Facebook-profiilin kuvaan. Lue hakuvinkit

 


 

Tuoreet uutiset keskitetysti - Tilaa uutiskirje

 

 

Osumia: 7818