Download Joomla by Host Reviews

Mielentaide ry tiedottaa

Viimeksi päivitetty: 30.03.2020

30.3.2020

Mielentaide ry peruu ne fyysiset syyskauden tapahtumat, joiden loppujärjestelyt oli tarkoitus tehdä kevätkauden aikana ennen heinäkuun kesälomataukoa. Näin ollen peruutuksen kokee Pirkanmaan jäsenleiri Vesilahdessa. Jäsenleirin tilalle voidaan syyskaudella toteuttaa jokin kevätkaudelta peruttu saaritapahtuma, mikäli yleinen tilanne koronaan liittyen sen mahdollistaa.

Juhlanäyttelystä on 4 taiteilijaa peruuttanut, joista 2 on eronnut yhdistyksestä. Jäljellä on 7-8 osallistumishaluista taiteilijaa, joiden avulla juhlanäyttely pyritään viemään lävitse sillä tavoin, kuin se mahdollista on. Lue lisää Mielentaide -näyttelyiden yleisestä järjestämisestä, josta on artikkelin kirjoittanut yhdistyksen perustaja ja näyttelyjen koordinaattori / yhdistyksen puheenjohtaja Ari Kiviaho.

 

25.3.2020

On helppo peruuttaa koko vuoden 2020 suunnitellut fyysiset tapahtumat, koska tapahtumia oli suunniteltu vain elokuun loppuun saakka.
Sen sijaan yhdistys pyrkii toimimaan muulla tavoin, joka selviää huhtikuun aikana.

Juhlanäyttely on pyrkimyksenä järjestää kuluvan vuoden aikana tavalla tai toisella. Tässä ei ole kyse taiteilijoiden tai muidenkaan altistamisesta pandemialle, vaan keksiä perinteisestä näyttelystä poikkeava keino teosten esittämiselle. Vaihtoehtoja on ja toukokuussa varmistunee, jatketaanko vaihtoehtoisella tavalla järjestäen, vai lopetetaanko näyttelyhankeen parissa työstäminen kokonaan.

 

18.3.2020

Ohjeistus ja suositus muuttuu lähes päivittäin, josta syystä Mielentaide ry ei ole heti reagoinut peruuttamalla toimintaansa. Peruutamme suosituksen mukaisesti livetoiminnan toukokuun loppuun saakka.

Juhlanäyttelyn järjestäminen pidetään voimassa, kunnes on varmaa voidaanko se pitää vai peruuttaa. Näyttelyn avajaiset voidaan peruuttaa ja mikäli näyttely saadaan rakennettua, voidaan pitää 30.6.2020 näyttelyn lopettajaiset. Mikäli näyttely järjestetään, pyrkii yhdistys toteuttamaan näyttelyn rakentamisen siten, että rakentaminen ei altista tartunnoille. Näyttelyn järjestämisessä on kuitenkin toinenkin puolensa, kun kansa on ajettu valmiuslain myötä eristyksiin, niin mikäli kirjastot ovat auki saavat kirjaston asiakkaat myös mahdollisuuden taide-elämykseen.

 

16.3.2020

Espoon kaupunginteatterin ohjelmistot on peruutettu.

Mielentaide ry livetapahtumat peruutetaan huhtikuun loppuun saakka.

Juhlanäyttelyyn (3.6. - 31.7.2020) valmistautumisia jatketaan, sillä näyttelyn rakentamiseen on vielä yli 2 kuukautta aikaa ja koronatilanne ehtii vielä muuttua parempaan päin. Kuitenkin näyttelyn valmisteluita tehdään taiteilijakohtaisesti etänä, joten koronaan tartuntariskiä ei ole. Näyttelyn järjestämisestä / peruutuksesta yhdistyksen hallitus tekee päätöksen toukokuussa viikolla 21. Sama koskee näyttelyn avajaisjuhlia, joiden järjestämisestä yhdistyksen hallitus linjaa kokouksessaan huhtikuussa viikolla 18, jolloin todennäköisesti tapahtuman järjestämiseen tehdään muutoksia. Mahdollinen peruutuspäätös tehdään 2 viikkoa ennen tapahtuman alkamista.

Yhdistys pitää muiden suunniteltujen tapahtumien järjestämisen valmiutta yllä ja tiedottaa viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa, jos muutoksia / peruutuksia päätetään tehdä.

Mahdollisesti toimintaa verkossa lisätään koronatilanteen ajaksi. Yhdistyksellä on hyvät valmiudet verkkovertaistukipalvelun käyttöön ottoon.

 

9.2.2020

Jäsenille -alueelle uusia sivuja. Aiemmin alueella on ollut jäsenluettelo ja viimeisin jäsenkirje nähtävillä. Uusina sivuina lisätiin Asiakirjapankki (josta voi lukea mm. yhdistyksen kokousten sekä hallituksen pöytäkirjat), Sivukartta (jossa suoralinkitykset jäsenille tärkeistä sivuista) sekä Osallistumisilmoitus (joka vielä on keskeneräinen). Jäsenet -sivun alueet näkyvät ainoastaan kirjautumalla jäseneksi.

5.2.2020

- Paluu juurille; Taivas ja Maa -kaksoisnäyttely Helsingissä joudutaan peruuttamaan osallistujavähyyden vuoksi. Näyttelyyn haettiin viitta taiteilijaa 2019 ja saatiin varmistettu 3 hyväksyttävää taiteilijaa, joista vain 2 on vahvistanut tammikuussa 2020 osallistumisensa. Näin ollen on näyttely pakko peruuttaa, sillä oltaisi tarvittu vähintään 3 taiteilijaa, jotta mahdollistetut näyttelytilat olisi saatu täytettyä. Tämä on kaikkien aikojen ensimmäinen näyttely, jonka järjestäminen on jouduttu peruuttamaan. 

- Ilmaisutaiteen kiinnostustus Mielentaiteessa tuntuu pysyvän heikkona. Espoon Kaupunginteatterissa esitettävän Lehman-trilogian ennakkonäytökseen 19.3.2020 saatiin vain 5 osallistujaa. 

- Riihimäen 15-vuotta juhlanäyttely sen sijaan kiinnostaa ja jo 9 taiteilijaan on jäsenistöstä löydetty. Maanantaina Facebookissa jaettu julkaisu, jossa mm. helmikuun voimassa vielä olleesta taiteilijahausta, on tavoittanut jo yli viistuhatta henkilöä. Julkaisun tarkoituksena on saada uusia jäseniä sekä uusia taiteilijahakuja näyttelyyn, joskin yhdistys vastaanotti useamman haun ja kertoessaan, että näyttelyyn pääsy edellyttää jäseneksi liittymistä, niin hakeneet eivät ole jäseneksi hakeneet. Yhdistys ei voi valita "ei-jäseniä", koska siinä riskinä se osallistumisen peruminen. Yhdistyksellä on käytössään 35€ panttimaksu, joka palautetaan elokuussa, kun näyttely on ohi tai jos joku peruuttaa tai muutoin rikkoo ohjeistusta / sääntöjä, niin panttimaksu jää yhdistykselle kulukorvauksena. Kuluja kertyy näyttelymarkkinoinnissa ja taiteilijakohtaisessa järjestelyiden kohdentamisessa, joiden avulla autamme taiteilijoita löytämään heidän taiteestaan kiinnostuneet.

mielentaide.fi sivuja uudistetaan helmikuun aikana. Päivitämme uutta tietoa ja selkeytämme sisältöä. Rakennamme myös uutta verkkopalvelua. Sivuilla saattaa esiintyä tilapäistä "sivua ei näy" vikailmoitusta, joka korjaantuu ku tulet uudelleen tunnin päästä. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

 

31.1.2020

- Mielentaide ry hallitus järjestäytyi 18.1.2020 (ensimmäisessä kokouksessaan), jossa varapuheenjohtajaksi valittiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Helsinki) ja yhdistyssihteeriksi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Helsinki). Heidi hoitaa näyttelysihteerin tehtävät kevätkaudella. Hallituksen puheenjohtajana toimiva Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (Helsinki) on ottanut tavoitteekseen hallituksen toiminnan tiiviinä pitämisen, jolloin kokouksia kutsutaan koolle noin kuukauden välein ja lisäksi hallitusjäsenet tiivistävät jäsenistöön päin olemistaa osallistumalla jäsentapahtumiin alueesta riippumatta. Palautekanava jäseniltä hallitusjäsenille pidetään avoimena.

- 15-vuotta juhlanäyttelyyn Riihimäellä on saatu 8 taiteilijan vöhimmäismäärä, mikä tarkoittaa näyttelyn järjestämistä. Ylärajaa ei ole ja taiteilijahaku on vielä helmikuun ajan auksi. Näyttelyn kokonaiskestoa on jatkettu vitriininäyttelun osalta noin kuukaudella päättyen 31.7. Näyttelyä rakennetaan 1.-2.6 ja keskiviikkona 3.6 pidetään juhlavat avajaiset, joissa teemana myös yhdistyksen 15-vuotta taival. Perjantaille 5.6 suunnitelaan ulos katoksen alle pientuotemyyjäisiä (jotka ovat yhtä aikaa erämessujen kanssa tuoden paljon ihmisiä paikalle). 

- Ennen juhlanäyttelyä on paljon muutakin toimintaa, kuten Kaunissaaren retki toukokuussa, joka on yhdistyksen jäsenille ilmainen lauttaliput sisältäen. Jäsenmiitit Tampere huhtikuussa ja Jyväskylä toukokuussa tarjoavat yhteisen tutustumisen alueen jäsenistön kanssa, joihin myös hallitusjäsenet osallistuvat. 

- Lehman-trilogia 19.3 Espoon Kaupunginteatterissa ei näytä kiinnostavan jäseniä, vaikka yhdistys mahdollistaa peräti 65% alennusta sopimushintaisista 15€ lipuista (joka on edelleen "ei-jäsenen" hinta alennetun hinnan olevan 5,25€. Ilmoittautuneita on vain 3.

- Yhdistys on ottanut käyttöön 3 eri mallista juhlalogoa kaudelle 2020, joiden suunnittelijana on graafikko Tanja Pulliainen.

 Juhlalogot tulevat mielentaide.fi sivujen kautta ladattaviksi helmikuun aikana. Logokuvien käyttöoikeuksista tulee samaan yhteyteen säännöt.

 


 

Tuoreet uutiset keskitetysti - Tilaa uutiskirje

 

 

Osumat: 10687