15-vuotta juhlanäyttely 2020

Mielentaide ry täyttää 29.5.2020 vuosia 15 ja sen kunniaksi järjestää juhlanäyttelyn ajalla 1.6 - 1.7.2020 Riihimäen Kaupunginkirjaston Samuli Parosen salissa, jonka yhteyteen saadaan myös erillinen kiinteä vitriininäyttely kirjaston toisesta kerroksesta.

Juhlanäyttelyyn odotetaan sopivan 40 - 60 teosta, jolloin taitelijoita haetaan mukaan 10 - 14. Teoksia taiteilijaa kohden (koosta riippuen) mahtunee 4-5.

Näyttelyn 15v juhla-avajaiset ovat 3.6.2020 klo 16:30 - 18:30. Näyttely rakennetaan 1.-2.6.2020 ja purkupäivä on 1.7.2020.

Näytteille teoksia saadakseen pitää olla Mielentaide ry jäsen ja asuinpaikkakunnalla ei ole merkitystä, sillä näyttelyyn kootaan oma rakennusryhmänsä. Teokset lähetetään / toimitetaan yhdistyksen koontipisteisiin.

Parhaiten mukaan pääsen, hakemalla Mielentaide ry:n jäsenyyttä täältä

Näyttelyyn esille toivotaan:

• - maalauksia
  • - valokuvataidetta
  • - keramiikkaa (vitriininäyttelyyn)
  • - veistoksia
  • - patsaita
  • - kirjajulkaisuja
  • -muu mahdollinen esille saatava taide

Näyttelyssä on erityisen juhlavat avajaiset, joissa juhlitaan samalla 15-juhlavuotta. Avajaisiin on mahdollista valmistella myös esittävän taiteen esitys. Mahdollisesti koetamme saada jonkun "kitara ja mies" tyyppisen sooloartistin esiintymään hyväntekeväisyytenä.

Taiteilijahaku on ajalla 1.11.2019 - 29.2.2020 (jota voidaan tarvittaessa jatkaa, jos taiteilijoita ei ole riittävästi saatu. Lisätietoa hausta tästä

Näyttelyyn kaavaillaan panttimaksua, joka tulee suorittaa näyttelyn haun jälkeen ja se palautetaan taiteilijalle elokuussa 2020. Panttimaksun tarkoitus on sitouttaa taiteilijat viemään näyttely loppuun saakka ja mikäli osallistumisensa peruuttaa, jää panttimaksu yhdistykselle.