Jäsentoiminta

Yhdistyksen jäsenet pääsevät vaikuttamaan kunkin kalenterivuoden toimintaan jäsenaloitteiden avulla, joista poimitaan toteutuskelpoiset ehdotukset hallituksen laatimaan toimintasuunnitelmaan, jonka toteutuksesta syyskokous päättää. Lisäksi yhdistys voi tarveharkinnalla järjestää muutakin näköistään toimintaa.

Jäsentoiminta toimintakauden aikana muodostuu neliiosaiseksi:

1. 1. Näyttelytoiminta, johon kuuluu myös jäsentaidemyyjäiset
  2. 2. Ryhmätoiminta: erilaiset toiminnalliset vertaisryhmät sekä alueelliset jäsentapaamiset
  3. 3. Leiri- ja retkitoiminta: myös kaupunkiretket ja jäsenmiitit
  4. 4. Yhdistyskokoukset, joissa jäsenet käyttävät ylintä päätösvaltaa.

Kesäisin järjestetään jäsenille tarkoitettu luontoleiri, joka mahdollistaa päiväretken tai yöviipymän. Leiri on yleensä kesäkuussa aina ennen juhannusta tai elokuussa; poikkeuksena 2021 leiriä suunnitellaan toteuttavaksi heinäkuussa päivätapahtumana.

Alueellisia jäsentapaamisia järjestään vuosittain Helsingissä (Uusimaa), Jyväskylässä (Pirkanmaa) ja Tampereella (Pirkanmaa), jotka on suunnattu kunkin jäsentoiminta-alueen jäsenille, joille mahdollistetaan myös jäsentapaamisten ohjelman suunnittelu.

Yhdistyskokouksia on jäsenillle kaksi: kevätkokous, jossa käsitellään edellisen kauden asioita sekä syyskokous, jossa päätetään tulevan kauden asioista. Syyskokoukseen osallistuvien jäsenten ruokaetu on 10 €/jäsen, jonka saa vähentää tilaamastaan ateriasta. Samoin myös muiden jäsentapaamisten - joissa on ravintolaruokailua - saavat tapahtumaan osallistuvat jäsenet 10 € ateriaedun.

Vuoden 2021 toimintaa rajoittaa koronapandemia, josta syystä lähitoiminta jätetään kevätkaudelta pois ja aloitetaan heinäkuussa. Harkinnanvaraisena mietitään verkkotoiminnan aloittamista kevätkaudelle.

Tapahtumien turvajärjestelyt korona-ajalla

Tapahtumat, joita järjestetään koronapandemian aikana, voivat olla pienryhmissä tapahtuvia, joihin yhdistys tarjoaa osallistujille suojatarvikkeet (maski, vinyylikäsineet ja käsihuuhde). Tapahtumissa tulee noudattaa tapahtumakohtaisia ohjeita ja suosituksia, joita Mielentaide ry antaa. Viimekädessä osallistuminen on osallistujan omalla vastuulla tapahtuvaa.

Sairaana osallistuminen:
- Psyykkinen sairastelu - jos se on osa sinua eikä haittaa osallistumistasi, on osallistuminen sallittavaa.
- Fyysinen sairaus, joka ei haittaa osallistumistasi, on sallittavaa
- Flunssa yms. sairastelun ollessa ajankohtaista, ei tule osallistua.